Idealno rešenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu komplikovanih poslastica.
Fino prhko testo u kombinaciji sa kiselkastim višnjama pa sve to preliveno filom od slatke pavlake. Evo kako da postanete majstor za pripremu tartova.
Sastojci:
Za testo:
- 125 g putera.
- 125 g šećera
- ekstrakt vanile
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 250 g mekog pšeničnog brašna
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 25 g mekog pšeničnog brašna
- 3 jajeta
- ekstrakt vanile
Još:
- 500 g višanja (bez koštica)
- seckani bademi
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte u činiji špatulom puter sobne temperature, šećer, so i aromu vanile. Nakon toga umešajte i jaje i brašno pa izradite testo rukama. Formirajte lopticu od testa, uvijte je u providnu foliju i ostavite u frižider na 10 minuta.
Za to vreme pripremite fil. Pomešajte sve sastojke i umutite žicom. Uzmite kalup za tart i testo koje je bilo u frižideru rukama rastanjite na veličinu kalupa. Stavite očišćene višnje pa prelijte filom. Ukrasite seckanim bademima i pecite u zagrejanoj rerni 35 minuta na 180 stepeni.
Pre serviranja pospite šećer u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem