Idealno rešenje kada vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu komplikovanih poslastica.

Fino prhko testo u kombinaciji sa kiselkastim višnjama pa sve to preliveno filom od slatke pavlake. Evo kako da postanete majstor za pripremu tartova.

Sastojci:

Za testo:

  • 125 g putera.
  • 125 g šećera
  • ekstrakt vanile
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 250 g mekog pšeničnog brašna

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera
  • 25 g mekog pšeničnog brašna
  • 3 jajeta
  • ekstrakt vanile

Još:

  • 500 g višanja (bez koštica)
  • seckani bademi
  • šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte u činiji špatulom puter sobne temperature, šećer, so i aromu vanile. Nakon toga umešajte i jaje i brašno pa izradite testo rukama. Formirajte lopticu od testa, uvijte je u providnu foliju i ostavite u frižider na 10 minuta.

Za to vreme pripremite fil. Pomešajte sve sastojke i umutite žicom. Uzmite kalup za tart i testo koje je bilo u frižideru rukama rastanjite na veličinu kalupa. Stavite očišćene višnje pa prelijte filom. Ukrasite seckanim bademima i pecite u zagrejanoj rerni 35 minuta na 180 stepeni.

Pre serviranja pospite šećer u prahu.

Izvor: Stvar ukusa