Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo, a nadevi za njih mogu da budu raznovrsni. Tako možete da ih punite mlevenim ili belim mesom, povrćem, slaninom, sirom... Mogućnosti je bezbroj, a ukus je uvek fantastičan. Danas vam donosimo recept za ljute punjene paprike, koje će se posebno dopasti ljubiteljima pikantne kuhinje. Pune se krem sirom, slaninom, čedar sirom, kao i vašim omiljenim čipsom, a ovako pripremljen gurmanski ručak oduševiće sve.
- Sastojci:
- 10 ljutih papričica
- 200 g čedar sira
- 230 g krem sira
- 6 kriški slanine
- 3 kašike mlevenog čipsa
Priprema:
Paprike operite i presecite po dužini, na pola i izvadite koštice. U posudi pomešajte krem sir, rendni čedar, i proprežnu slaninu iseckanu na sitne kockice. Sve dobro sjedinite, pa dodajte mleveni čips (najbolje naćos) i opet lepo promešajte. Napunite paprike, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 220°C oko 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem