Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo, a nadevi za njih mogu da budu raznovrsni. Tako možete da ih punite mlevenim ili belim mesom, povrćem, slaninom, sirom... Mogućnosti je bezbroj, a ukus je uvek fantastičan. Danas vam donosimo recept za ljute punjene paprike, koje će se posebno dopasti ljubiteljima pikantne kuhinje. Pune se krem sirom, slaninom, čedar sirom, kao i vašim omiljenim čipsom, a ovako pripremljen gurmanski ručak oduševiće sve. 

  • Sastojci:
  • 10 ljutih papričica 
  • 200 g čedar sira
  • 230 g krem sira 
  • 6 kriški slanine
  • 3 kašike mlevenog čipsa 

Priprema: 

Paprike operite i presecite po dužini, na pola i izvadite koštice. U posudi pomešajte krem sir, rendni čedar, i proprežnu slaninu iseckanu na sitne kockice. Sve dobro sjedinite, pa dodajte mleveni čips (najbolje naćos) i opet lepo promešajte. Napunite paprike, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 220°C oko 10 minuta. 

BONUS VIDEO: 

PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!  kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa