Lovačke šnicle domaćice spremaju od davnina, a čiji se recept prenosi s kolena na koleno. Ovo jednostavno jelo uspeva svima, a obično se služi za ručak sa pire krompirom. Ako volite lovačke šnicle, a ipak želite da ih napravite malo drugačije, predlažemo vam ovaj recept. Sos ih čini neverovatno mekanim i aromatičnim. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- 100 g brašna
- 2 kašike slatke crvene paprike
- 100 ml bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- lovorov list
Priprema:
Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem