Lovačke šnicle domaćice spremaju od davnina, a čiji se recept prenosi s kolena na koleno. Ovo jednostavno jelo uspeva svima, a obično se služi za ručak sa pire krompirom. Ako volite lovačke šnicle, a ipak želite da ih napravite malo drugačije, predlažemo vam ovaj recept. Sos ih čini neverovatno mekanim i aromatičnim. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 500 g junećeg mesa
  • 100 g brašna
  • 2 kašike slatke crvene paprike
  • 100 ml bujona 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika senfa 
  • lovorov list

Priprema:

Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.

BONUS VIDEO: 

Meso koje igra Twitter/SteveStuWill

Izvor: Stvar ukusa