Srbi obožavaju da jedu lovačke šnicle, a mi vam preporučujemo da probate i rumusnki recept. Oni u lovačke šnicle dodaju sastojke koji mogu samo da obogate već odličan ukus mesa, a to su slanina, crveno vino i aromatični začini. Priprema se ne razlikuje mnogo od čuvenog srpskog recepta, jedino što su ovako pripremljene možda za nijansu ukusnije. Uživajte!
- Sastojci:
- 800 g govedine ili teletine
- 150 g slanine
- 3 crna luka
- 50 g putera
- 2 ruzmarina
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica timijana
- 1/2 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- 400 ml vode
- 200 ml crvenog vina
- 1 kašika paradajz paste
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus