Srbi obožavaju da jedu lovačke šnicle, a mi vam preporučujemo da probate i rumusnki recept. Oni u lovačke šnicle dodaju sastojke koji mogu samo da obogate već odličan ukus mesa, a to su slanina, crveno vino i aromatični začini. Priprema se ne razlikuje mnogo od čuvenog srpskog recepta, jedino što su ovako pripremljene možda za nijansu ukusnije. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 800 g govedine ili teletine 
  • 150 g slanine 
  • 3 crna luka 
  • 50 g putera 
  • 2 ruzmarina 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1/2 kašičice ljute crvene paprike 
  • 1 kašičica slatke crvene paprike 
  • so, biber 
  • 1 kašičica šećera 
  • 400 ml vode 
  • 200 ml crvenog vina 
  • 1 kašika paradajz paste 

Priprema: 
U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

Izvor: Stvar ukusa