Srbi obožavaju da jedu lovačke šnicle, a mi vam preporučujemo da probate i rumusnki recept. Oni u lovačke šnicle dodaju sastojke koji mogu samo da obogate već odličan ukus mesa, a to su slanina, crveno vino i aromatični začini. Priprema se ne razlikuje mnogo od čuvenog srpskog recepta, jedino što su ovako pripremljene možda za nijansu ukusnije. Uživajte!
- Sastojci:
- 800 g govedine ili teletine
- 150 g slanine
- 3 crna luka
- 50 g putera
- 2 ruzmarina
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica timijana
- 1/2 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- 400 ml vode
- 200 ml crvenog vina
- 1 kašika paradajz paste
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem