Od krompira možete da napravite najviše jela, a jedan od najpopularnijih priloga je i pire krompir. Koliko god da se jednostavno pravi, dešava se da ovaj fantastičan prilog ne uspe i da ostane suv. Iskusne domaćice su otkrile sjajne trikove koji će vam pomoći da pire krompir uvek bude savšreno kremast.Tajna je u bujonu, kao i pavlaci za kuvanje. Već smo govorili kako je bujon odličan i kako jednostavno može da poboljša ukus svakom jelu, a pavlaka daje tu kremastu teksturu.
- Sastojci:
- 6 krompira
- 400 ml bujona (kocka za supu)
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike putera
Priprema:
U šerpi istopite kocku supe u vreloj vodi. Zatim dodajte krompir koji ste isekli i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte dok krompir ne omekša. Procedite krompir, ali ostavite nekih 200 ml bujona. U proceđeni krompir dodajte bujon, pavlaku za kuvanje i puter. Dobro ispasirajte i najkremastiji pire krompir je spreman. Posolite i pobiberite.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom