Osobe alergične na gluten nekada nisu imate tako veliki izbor kada je hrana u pitanju. Danas postoji bezglutenska zamena za gotovo sve, a hrana nimalo ne gubi na ukusu. Mi vam donosimo recept i za knedle za supu, naravno bez glutena. Priprema je slična kao i za originalne, jedino što se ove koristi brašno i palenta bez glutena. Obavezno isprobajte recept za ove knedle za supu- garantujemo da će vam se svideti više od originalnih.
- Sastojci:
- 4 kašike palente (bez glutena)
- 1 kašika brašna (bez glutena)
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Odvojte belnace i žumance, pa belance umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a žumance penasto umutite. Pomešajte obe smese i dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i palentu i ulje. Lepo sjedinite i kašikom vadite, pa dodajte u ključalu supu i kuvajte 8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem