Osobe alergične na gluten nekada nisu imate tako veliki izbor kada je hrana u pitanju. Danas postoji bezglutenska zamena za gotovo sve, a hrana nimalo ne gubi na ukusu. Mi vam donosimo recept i za knedle za supu, naravno bez glutena. Priprema je slična kao i za originalne, jedino što se ove koristi brašno i palenta bez glutena. Obavezno isprobajte recept za ove knedle za supu- garantujemo da će vam se svideti više od originalnih.
- Sastojci:
- 4 kašike palente (bez glutena)
- 1 kašika brašna (bez glutena)
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Odvojte belnace i žumance, pa belance umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a žumance penasto umutite. Pomešajte obe smese i dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i palentu i ulje. Lepo sjedinite i kašikom vadite, pa dodajte u ključalu supu i kuvajte 8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus