Osobe alergične na gluten nekada nisu imate tako veliki izbor kada je hrana u pitanju. Danas postoji bezglutenska zamena za gotovo sve, a hrana nimalo ne gubi na ukusu. Mi vam donosimo recept i za knedle za supu, naravno bez glutena. Priprema je slična kao i za originalne, jedino što se ove koristi brašno i palenta bez glutena. Obavezno isprobajte recept za ove knedle za supu- garantujemo da će vam se svideti više od originalnih. 

  • Sastojci:
  • 4 kašike palente (bez glutena)
  • 1 kašika brašna (bez glutena) 
  • 1 jaje 
  • 1 kašika ulja 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema: 
Odvojte belnace i žumance, pa belance umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a žumance penasto umutite. Pomešajte obe smese i dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i palentu i ulje. Lepo sjedinite i kašikom vadite, pa dodajte u ključalu supu i kuvajte 8 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa