Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Priprema supe je vrlo jednostostavna, ali ako knedle ne napravite kako treba one mogu da budu tvrde. U moru recepata za savršene knedle za supu mi vam nudimo jedan od najboljih. Više ne morate da strepite da li ste sve dobro odradili, jer jedan trik sastojak vadi situaciju.U pitanju je jogurt koji će sigurno omekšati knedle, čak i ako ste u nekom koraku pogrešili.
- Sastojci:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 100 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom.U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem