Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO SE PRAVE NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU: Tajna je u jednom iznenađujućem sastojku - nema šanse da ne uspeju

Naučite kako se prave najsavršenije knedle za supu.

 Knedle za supu sa jogurtom Izvor: Printscreen/YT/Idei de retete

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Priprema supe je vrlo jednostostavna, ali ako knedle ne napravite kako treba one mogu da budu tvrde. U moru recepata za savršene knedle za supu mi vam nudimo jedan od najboljih. Više ne morate da strepite da li ste sve dobro odradili, jer jedan trik sastojak vadi situaciju.U pitanju je jogurt koji će sigurno omekšati knedle, čak i ako ste u nekom koraku pogrešili. 

  • Sastojci: 
  • 50 g kukuruznog brašna 
  • 40 g griza 
  • 100 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 kašičica seckanog peršuna 
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema: 

Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom.U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne. Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano sjedinite sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti