Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA SAVRŠENA JAJA NA OKO POTREBNA VAM JE ČAČKALICA: Neverovatan trik za koji mnogi ne znaju

2 trika će vam pomoći da jaje na oko uvek bude savršeno prženo.

 Kako se prži jaje na oko Izvor: Shutterstock

Deluje kao da ne postoji jednostavniji recept od onog za jaja na oko. Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje iznad tiganja i da ispržite. Ali koliko god lako delovalo, ovo jelo ne ispade uvek dobro i ukusno. Iskusne domaćice su otkrile dva trika koja će pomoći da ovaj ukusan doručak uvek ispadne savršeno.

Prva stvar koja je bitna kod pripreme jaja na oko jeste ta da umesto ulja koristite puter. A takođe je bitno da jaje razbijte što bliže tiganju, kako se žumance ne bi raširilo.

Ali, postoji još jedan trik koji je mnogo lakši i bolji. Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje tamo gde se spajaju žumance i belance. Tako će se lepo rasporediti po tiganju i ravnomerno pržiti.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti