Deluje kao da ne postoji jednostavniji recept od onog za jaja na oko. Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje iznad tiganja i da ispržite. Ali koliko god lako delovalo, ovo jelo ne ispade uvek dobro i ukusno. Iskusne domaćice su otkrile dva trika koja će pomoći da ovaj ukusan doručak uvek ispadne savršeno.
Prva stvar koja je bitna kod pripreme jaja na oko jeste ta da umesto ulja koristite puter. A takođe je bitno da jaje razbijte što bliže tiganju, kako se žumance ne bi raširilo.
Ali, postoji još jedan trik koji je mnogo lakši i bolji. Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje tamo gde se spajaju žumance i belance. Tako će se lepo rasporediti po tiganju i ravnomerno pržiti.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom