Jedno od osnovnih pravila za domaće testo jeste da namirnice koje koristite budu sobne temeprature. To je prvi korak da ispadne savršeno. Sastojke izvadite minimum pola sata pre mešenja testa, a ako ste u žurbi jaja i jogurt u čaši stavite u toplu vodu kako bi brže dostigli željenu temperaturu.
Takođe, ako želite da testo bude prozračno i meko, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i divnu aromu. Ovo su saveti kada pravite slano testo, a ako želite da krofne ili uštipci budu slatki preporučujemo da u testo dodate rendane jabuke ili suvo grožđe. Ako koristite suvo grožđe prvo ga malo prokuvajte, pa tek onda umočite u rum. A iskusne domaćice otkrile su da će testo za krofne ili uštipke biti lepše ako žustro mešate dok se ne pojave mehurići.
Kada krenete da pržite pecivo nikada nemojte da prepunite šerpu, već stavite par komada. Kada su skoro pržene, naglo pojačajte temperaturu, pa ih vadite na ubrus. Ovi saveti će vam mnogo olakšati pravljenje omiljenog slanog ili slatkog peciva.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem