Jedno od osnovnih pravila za domaće testo jeste da namirnice koje koristite budu sobne temeprature. To je prvi korak da ispadne savršeno. Sastojke izvadite minimum pola sata pre mešenja testa, a ako ste u žurbi jaja i jogurt u čaši stavite u toplu vodu kako bi brže dostigli željenu temperaturu.
Takođe, ako želite da testo bude prozračno i meko, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i divnu aromu. Ovo su saveti kada pravite slano testo, a ako želite da krofne ili uštipci budu slatki preporučujemo da u testo dodate rendane jabuke ili suvo grožđe. Ako koristite suvo grožđe prvo ga malo prokuvajte, pa tek onda umočite u rum. A iskusne domaćice otkrile su da će testo za krofne ili uštipke biti lepše ako žustro mešate dok se ne pojave mehurići.
Kada krenete da pržite pecivo nikada nemojte da prepunite šerpu, već stavite par komada. Kada su skoro pržene, naglo pojačajte temperaturu, pa ih vadite na ubrus. Ovi saveti će vam mnogo olakšati pravljenje omiljenog slanog ili slatkog peciva.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus