Jedno od osnovnih pravila za domaće testo jeste da namirnice koje koristite budu sobne temeprature. To je prvi korak da ispadne savršeno. Sastojke izvadite minimum pola sata pre mešenja testa, a ako ste u žurbi jaja i jogurt u čaši stavite u toplu vodu kako bi brže dostigli željenu temperaturu.
Takođe, ako želite da testo bude prozračno i meko, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i divnu aromu. Ovo su saveti kada pravite slano testo, a ako želite da krofne ili uštipci budu slatki preporučujemo da u testo dodate rendane jabuke ili suvo grožđe. Ako koristite suvo grožđe prvo ga malo prokuvajte, pa tek onda umočite u rum. A iskusne domaćice otkrile su da će testo za krofne ili uštipke biti lepše ako žustro mešate dok se ne pojave mehurići.
Kada krenete da pržite pecivo nikada nemojte da prepunite šerpu, već stavite par komada. Kada su skoro pržene, naglo pojačajte temperaturu, pa ih vadite na ubrus. Ovi saveti će vam mnogo olakšati pravljenje omiljenog slanog ili slatkog peciva.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
IMUNO FEST kao oaza zdravlja: Saveti, pokloni i sjajna atmosfera
Paprike punjene piletinom i povrćem
Najukusniji čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Goveđi file sa sosom od bibera i krompirom