Približava se Praznik rada, a kako je došlo i proleće, počinje sezona roštiljanja u prirodi. Priprema mesa sa roštilja nije teška, ali opet postoje neki trikovi koji mogu da ga učine još ukusnijim nego inače. Svi misle kako je najlakše napraviti pljeskavicu, ali nekada su baš ti najjednostavniji recepti i malo komplikovaniji. Često može da se desi da ona bude suva ili da lako izgori, a kako ne bi došlo do toga ispratite sledeće savete.

Prva bitna stvar je da kupite kvalitetno meso. Nađite mesara koji će vam 2x samleti deo koji želite, i to u razmeri 80% mesa, a 20% masti. Od mesa oblikujte loptice, pa pritisnite rukama. Za savršeno sočne pljeskavice nemojte previše da ga pritiskate rukama, ali na sredini palcem napravite udubljenje. Ono će pomoći da se pljeskavica ne naduje tokom grilovanja. Još jedan bitan savet je da mleveno meso koje koristite za pljeskavicu nikad ne začinite. Jaja, crni luk, prezle... se dodaju samo kada se prave faširane ili ćufte. 

Na kraju oblikovane pljeskavice prelijte maslinovim uljem, pa onda posolite, pobiberite i pospite crvenom mlevenom paprikom. A onda grilujte. 

Izvor: Stvar ukusa