Pite su svima omiljene, a mogu da se puni različitim nadevima. Ako više volite slane, treba da znate neka pravila kada je priprema testa ili domaćih kora u pitanju.Postoji sjajan trik koji će vam pomoći da pite uvek ispadnu savršeno, a mnogi ni ne znaju za njega. Nećete puno pogrešiti ni ako napravite standarno testo, ali ako izbacite neke sastojke one će biti mnogo ukusnije. 

Ono što je bitno kada mesite testo za slane pite jeste to da nikada ne dodajete mlečne proizvode, jaja i šećer. Kada za nadev koristite ribu/tunjevinu, mleveno meso, pečurke ili kupus obavezno ispratite ovaj savet zlata vredan. Ako dodate neki od ova 3 sastojka u testo, ono će brže dobiti zlatnu boju, a fil neće biti dobro ispečen, pa će pita biti gnjecava.

Tako da umesto mleka uvek koristite običnu vodu, a još bolje je ako imate vodu u kojoj se kuvao krompir, jer će pite tako biti ukusnije i vazdušastije. 

Izvor: Stvar ukusa