Pite su svima omiljene, a mogu da se puni različitim nadevima. Ako više volite slane, treba da znate neka pravila kada je priprema testa ili domaćih kora u pitanju.Postoji sjajan trik koji će vam pomoći da pite uvek ispadnu savršeno, a mnogi ni ne znaju za njega. Nećete puno pogrešiti ni ako napravite standarno testo, ali ako izbacite neke sastojke one će biti mnogo ukusnije.
Ono što je bitno kada mesite testo za slane pite jeste to da nikada ne dodajete mlečne proizvode, jaja i šećer. Kada za nadev koristite ribu/tunjevinu, mleveno meso, pečurke ili kupus obavezno ispratite ovaj savet zlata vredan. Ako dodate neki od ova 3 sastojka u testo, ono će brže dobiti zlatnu boju, a fil neće biti dobro ispečen, pa će pita biti gnjecava.
Tako da umesto mleka uvek koristite običnu vodu, a još bolje je ako imate vodu u kojoj se kuvao krompir, jer će pite tako biti ukusnije i vazdušastije.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus