U Srbiji supite omiljene, a mogu da se prave sa korama, od testa... Filovi su uvek po vašem izboru, bilo da je u pitanju sir, mleveno meso, spanać... Kako je počela sezona slava nikad dosta predloga za predjelo i zato vam predlažemo fantastičnu pitu sa mlevenim mesom i ajvarom. Ako želite da bude prava domaćinska, onda pročitajte kako da napravite domaće kore. Ova pita je dobitna kombnacija jer sadrži i ajvar, omiljenu srpsku zimnicu i gosti neće moći da joj odole, a idealno je predjelo za Aranđelovdan.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora za pitu 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 250 g ajvara 
  • 250 g kisele pavlake 
  • 1 crni luk 
  • 2 jajeta 
  • 350 ml mleka 
  • 100 ml ulja 
  • 150 ml kisele vode 
  • 1 kesica praška za pecivo 

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite dok ne omekša. Zatim dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite. Kada se uprži sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U posudi sjedinite ulje i kiselu vodu. A u drugoj posudi umutite jaja, mleko, pavlaku i prašak za pecivo. U pleh koji ste nauljili stavite dve kore, jednu preko druge. Premažite ih uljem i kiselom vodom i sipajte meso. Preko stavite još dve kore. Poprskajte je uljem i kiselom vodom, pa premažite ajvarom. Opet ide kora i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Na kraj stavite dve  kore koje niste nafilovali. Poprskajte uljem i kiselom, pa isecite. Prelijte smesom od pavlake i ostavite da upije 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-50 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE