Od mlevenog mesa ne morate da pravite samo ćufte i bolonjeze, napravite ovu ukusnu pitu. U testo izgnječite nekoliko kuvanih krompira za još bolji ukus i doživljaj samog jela. Evo kako se pravi.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 šargarepe
- 3 kuvana krompira
- biber, slatka paprika, kumin, mjčina dušica
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 250 ml mleka
- 25 g kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 30 g otopljenog putera
Priprema:
Skuvan krompir izgnječite, dodajte mleko, hlebni kvasac, šećer i brašno. Pokrijte i ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte jaje, so i otopljeni puter.
Na umerenoj vatri pržite šargarepu i crni luk, isečene na komadiće. Posolite. Dodati mleveno meso, pržiti na umerenoj vatri . Začinite mleveno meso kimom, majčinom dušicom, biberom i crvenom paprikom.
Polovinu smese od krompira sipajte u nauljen pleh, dodajte mleveno meso i prelijte ostatkom smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus