Od mlevenog mesa ne morate da pravite samo ćufte i bolonjeze, napravite ovu ukusnu pitu. U testo izgnječite nekoliko kuvanih krompira za još bolji ukus i doživljaj samog jela. Evo kako se pravi.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 šargarepe
  • 3 kuvana krompira
  • biber, slatka paprika, kumin, mjčina dušica
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 25 g kvasca
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 30 g otopljenog putera

Priprema:

Skuvan krompir izgnječite, dodajte mleko, hlebni kvasac, šećer i brašno. Pokrijte i ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte jaje, so i otopljeni puter.

Na umerenoj vatri pržite šargarepu i crni luk, isečene na komadiće. Posolite. Dodati mleveno meso, pržiti  na umerenoj vatri . Začinite mleveno meso kimom, majčinom dušicom, biberom i crvenom paprikom.
Polovinu smese od krompira sipajte u nauljen pleh, dodajte mleveno meso i prelijte ostatkom smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa