Od mlevenog mesa ne morate da pravite samo ćufte i bolonjeze, napravite ovu ukusnu pitu. U testo izgnječite nekoliko kuvanih krompira za još bolji ukus i doživljaj samog jela. Evo kako se pravi.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 šargarepe
- 3 kuvana krompira
- biber, slatka paprika, kumin, mjčina dušica
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 250 ml mleka
- 25 g kvasca
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 30 g otopljenog putera
Priprema:
Skuvan krompir izgnječite, dodajte mleko, hlebni kvasac, šećer i brašno. Pokrijte i ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte jaje, so i otopljeni puter.
Na umerenoj vatri pržite šargarepu i crni luk, isečene na komadiće. Posolite. Dodati mleveno meso, pržiti na umerenoj vatri . Začinite mleveno meso kimom, majčinom dušicom, biberom i crvenom paprikom.
Polovinu smese od krompira sipajte u nauljen pleh, dodajte mleveno meso i prelijte ostatkom smese.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem