Tanke domaće lepinje sjajan su prilog mnogim jelima. Mogu da se posluže uz razna variva i meso sa roštilja ili da se od njih napravi ukusan sendvič. Ono što je nabolje od svega izuzetno lako se prave, nema kvasca, pa samim tim ni čekanja da narastu.

Ne morate biti posebno vešti da bi vam uspele, a sjajno su rešenje ukoliko vam u kući zafali svežeg hleba.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 250 ml punomasnog jogurta
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Brašno prvo prosejte, pa pomešajte sa solju. Potom ulijte jogurt i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Na pobrašnjavljenoj podlozi premesite testo još jednom, pa da podelite na 8 jednakih delova. Ostavite da malo odmori na sobnoj temperaturi. Nakon toga oklagijom razvucite na krugove prečnika 10 cm. U tiganja sipajte vrlo malo ulja, pa ispecite lepinjice sa svake strane oko 2 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatastu koricu. Služite ih dok su još vruće, najbolje uz domaći sir, a biće podjednako lepe i kada se ohlade.

Izvor: Stvar ukusa