Vruće lepinje od krompira i sira obogatiće svaki obrok.

Ako ste ostali bez svežeg hleba, ne očajavajte. Ne morate da idete do radnje, kod kuće pomoću par sastojaka napravite savršene lepinje koje mogu da se jedu i za doručak i za večeru. Možete da ih služite bez ičega ili sa čašom jogurta, a ako želite bogatiji obrok iseckajte svež paradajz, domaće namaze i šunku po izboru. Uživajte!
Sastojci:
- 300 g svežeg sira
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 krompira
- 100 g tvrdog sira
- 150-200 g kineskog kupusa
- 80 g kukuruznog brašna
- 7 g praška za pecivo
Priprema:
U sir dodajte jaja, so i šećer. Štapnim mikserom sjedinite da dobijte glatku smesu, a zatim dodajte rendani krompir i tvrdi sir. Promešajte. Kupus iseckajte i ubacite u smesu. Promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa u tiganju zagrejte par kapi ulja i sipajte kašiku do dve smese. Pecite lepinje sa obe strane.
Napomena: Ako umesto kukuruznog brašna koristite obično onda povećajte količinu na 160 g.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.