Ako ste ostali bez svežeg hleba, ne očajavajte. Ne morate da idete do radnje, kod kuće pomoću par sastojaka napravite savršene lepinje koje mogu da se jedu i za doručak i za večeru. Možete da ih služite bez ičega ili sa čašom jogurta, a ako želite bogatiji obrok iseckajte svež paradajz, domaće namaze i šunku po izboru. Uživajte! 

Sastojci:

  • 300 g svežeg sira 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 krompira
  • 100 g tvrdog sira
  • 150-200 g kineskog kupusa 
  • 80 g kukuruznog brašna
  • 7 g praška za pecivo 

Priprema:

U sir dodajte jaja, so i šećer. Štapnim mikserom sjedinite da dobijte glatku smesu, a zatim dodajte rendani krompir i tvrdi sir. Promešajte. Kupus iseckajte i ubacite u smesu. Promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa u tiganju zagrejte par kapi ulja i sipajte kašiku do dve smese. Pecite lepinje sa obe strane. 

Napomena: Ako umesto kukuruznog brašna koristite obično onda povećajte količinu na 160 g. 

Izvor: Stvar ukusa