Ako ste ostali bez svežeg hleba, ne očajavajte. Ne morate da idete do radnje, kod kuće pomoću par sastojaka napravite savršene lepinje koje mogu da se jedu i za doručak i za večeru. Možete da ih služite bez ičega ili sa čašom jogurta, a ako želite bogatiji obrok iseckajte svež paradajz, domaće namaze i šunku po izboru. Uživajte!
Sastojci:
- 300 g svežeg sira
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 krompira
- 100 g tvrdog sira
- 150-200 g kineskog kupusa
- 80 g kukuruznog brašna
- 7 g praška za pecivo
Priprema:
U sir dodajte jaja, so i šećer. Štapnim mikserom sjedinite da dobijte glatku smesu, a zatim dodajte rendani krompir i tvrdi sir. Promešajte. Kupus iseckajte i ubacite u smesu. Promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa u tiganju zagrejte par kapi ulja i sipajte kašiku do dve smese. Pecite lepinje sa obe strane.
Napomena: Ako umesto kukuruznog brašna koristite obično onda povećajte količinu na 160 g.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem