Kada vam je potreban hleb, ali vas mrzi da mesite testo i da čekate da nadođe, onda isprobajte ovaj recept. Sastojci se samo pomešaju i sipaju u teglu, a peče se nekih pola sata. Ne sadrži brašno, mleko i kvasac, pa je zdraviji. A kako bi ostao mekan danima zaslužan je jogurt. 

Sastojci:

  • 350 g ovesnih pahuljica 
  • 2 jajeta 
  • 150 g jogurta
  • 10 g soli
  • 120 g oraha
  • 10 g praška za pecivo
  • 15 g putera
  • tegle

Priprema:

U ovsene pahuljice dodajte prašak za pecivo i so, pa promešajte. Zatim dodajte jaja, sjedinite, a onda i jogurt. Kada sve dobro promešate dodajte orahe koje ste izmrvili. Opet sve lepo sjedinite i ostavite da odmara 10 minuta pokriveno. Puter istopite i dobro nauljite tegle (veličina 700 ml), pa unutra sipajte dobijenu smesu. Pecite na 175°C oko 35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa