Kada vam je potreban hleb, ali vas mrzi da mesite testo i da čekate da nadođe, onda isprobajte ovaj recept. Sastojci se samo pomešaju i sipaju u teglu, a peče se nekih pola sata. Ne sadrži brašno, mleko i kvasac, pa je zdraviji. A kako bi ostao mekan danima zaslužan je jogurt.
Sastojci:
- 350 g ovesnih pahuljica
- 2 jajeta
- 150 g jogurta
- 10 g soli
- 120 g oraha
- 10 g praška za pecivo
- 15 g putera
- tegle
Priprema:
U ovsene pahuljice dodajte prašak za pecivo i so, pa promešajte. Zatim dodajte jaja, sjedinite, a onda i jogurt. Kada sve dobro promešate dodajte orahe koje ste izmrvili. Opet sve lepo sjedinite i ostavite da odmara 10 minuta pokriveno. Puter istopite i dobro nauljite tegle (veličina 700 ml), pa unutra sipajte dobijenu smesu. Pecite na 175°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom