Ovaj brzi hleb je jedan od najboljih hlebova bez brašna i bez pekarskog kvasca. Lako se pravi, a dovoljno vam je jedno ili dva parčeta da se najedete jer je veoma zasitan. Takođe je odličan saveznik ukoliko želite da smršate, jer utiče na digestivni trakt i sadrži dobre bakterije zbog dodatka ovsenih mekinja.

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 40 g semenki bundeve 
  • 40 g lanenih semenki (mešano i samlevene i obične)
  • 1 šolja ovsenih mekinja
  • 1 šolja vode 
  • 2 supene kašike maslinovog ulja

Priprema:

U činiji pomešajte sve suve sastojke. Potom dodajte vodu i ulje pa promešajte dobro. Istresite smesu u tepsiju, kalup za hleb, šta god da vam je zgodno i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa