Ovaj brzi hleb je jedan od najboljih hlebova bez brašna i bez pekarskog kvasca. Lako se pravi, a dovoljno vam je jedno ili dva parčeta da se najedete jer je veoma zasitan. Takođe je odličan saveznik ukoliko želite da smršate, jer utiče na digestivni trakt i sadrži dobre bakterije zbog dodatka ovsenih mekinja.
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 40 g semenki bundeve
- 40 g lanenih semenki (mešano i samlevene i obične)
- 1 šolja ovsenih mekinja
- 1 šolja vode
- 2 supene kašike maslinovog ulja
Priprema:
U činiji pomešajte sve suve sastojke. Potom dodajte vodu i ulje pa promešajte dobro. Istresite smesu u tepsiju, kalup za hleb, šta god da vam je zgodno i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus