Umesite mekano testo sa ledenom vodom i od njega napravite odličan hleb, kifle, zemičke... Super je što može da stoji u frižideru i do 3 dana, pa ne morate odmah da ga iskoristite. Domaće je uvek bolje nego da kupujete u pekari, a hleb ili pecivo će biti savršeno hrskavi.
Pročitajte i kako da napravite namaz sa tikvicama koji možete da mažete na baget.
Sastojci:
- 450 g brašna
- oko 350 ml ledene vode
- 2 kašičice soli
- 10 g suvog kvasca
- 20 ml ulja
Priprema:
Napunite flašu vode i stavite u zamrzivač. U posudu sipajte brašno, so i kvasac. Zatim postepeno sipajte ledenu vodu i ulje, pa umesite testo. Zatim ga dobro rukom izlupajte da se stvore balončići. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da nadođe. Pošto je umešeno sa vodom sporije raste, pa može da stoji u frižideru do 3 dana. Pospite radnu površinu brašnom i kratko premesite testo. Isecite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Razvucite svaku, pa urolajte (da izleda kao baget), a zatim malo uvrtite i poređajte na pleh koji ste posuli brašnom. Pecite na 220°C oko 35 minuta, pa vrele premažite istopljenim puterom ili uljem. Možete da pravite i hleb, zemičke, kifle...
Izvor: Šerpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem