Ove mini Pavlove ili puslica torte ne samo što su neodoljive nego su i praktične. Kada god se nađe višak belanaca, idealno je da ih iskoristite za njihovu pripremu. Takođe, možete da se igrate ukusima i da ih punite raznim filovima u zavisnosti od želje, kao što su umućena slatka pavlaka ili neki čokoladni krem po izboru.
Ne zna se da li su lepše na izgled ili ukus, a sigurno da će vam sve komšinice tražiti recept. Ove mere su dovoljne za 6 tortica.
Sastojci:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 puna kašičica gustina
- prosthvat soli
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kašike krema po izboru (nutela, eurokrem, lešnik krem, pistaći)
- 2 kesice kremfiksa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a idealan je režim gde se pali gornji i donji grejač. Mikserom umutite belanca i so, a čim smesa postane penasta, postepeno dodajte šećer i mutite nekih 10-ak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca. Nakon što ste dobili čvrst šne, dodajte sirće i mutite još 30-ak sekundi. Na kraju dodajte prosejan gustin, koji možete da umutite i ručno. Zatim smesu prebacite u špric za šlag, stavite nastavak po želji i formirate 6 tortica na plehu obloženim pek papirom. Pleh zatim ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pecite oko sat i po vremena. Rernu ne otvarajte ni u jednom momentu, a nakon vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslice u njoj da se ohladi u potpunosti. Kada se ohlade, puslice izvadite iz rerne, a uz pomoć noža ili špatule ih pažljivo odvojite od pek papira i prebacite na poslužavnik. Za fil umutite slatku pavlaku sa kremom po želji i kremfiksom. Fil za punjene isto stavite u špric i napunite svaku puslicu. Ukrasite ih po želji svežim voćem ili listićima nane.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem