Pite su uvek dobro rešenje kada želite nešto na brzinu, a da je ukusno. Takva je i prelivena pita sa sirom, koja uspeva i početnicima. Ako ste dovoljno vešti u kuhinji kore možete i sami da razvučete. Toliko je mekana da se topi u ustima, a ako želite u punjenje od sira možete da dodate i malo spanaća

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sitnog sira
  • 50 ml ulja
  • 50 ml kisele vode
  • 3 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 2 kasike kisele pavlake
  • 1 kasicica praška za pecivo

Priprema:

Koru prebacite na radnu površinu i premažite je uljem i kiselom vodom. Preklopite je drugom korom. Ponovite postupak, premažite koru  uljem i vodom, pa uz ivicu premažite malo (oko 2 kašike) sitnog sira. Urolajte je i stavite u tepsiju, koju ste predhodno nauljili ili obložili pek papirom. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Rolnice sa sirom poslažite jednu do druge i presecite ih na krupnije komade. U činiji umutite jaja, so, mleko, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Smesu prelijte preko rolnica i ostavite ih pokrivene 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa