Pite su uvek dobro rešenje kada želite nešto na brzinu, a da je ukusno. Takva je i prelivena pita sa sirom, koja uspeva i početnicima. Ako ste dovoljno vešti u kuhinji kore možete i sami da razvučete. Toliko je mekana da se topi u ustima, a ako želite u punjenje od sira možete da dodate i malo spanaća.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 50 ml ulja
- 50 ml kisele vode
- 3 jajeta
- 250 ml mleka
- 2 kasike kisele pavlake
- 1 kasicica praška za pecivo
Priprema:
Koru prebacite na radnu površinu i premažite je uljem i kiselom vodom. Preklopite je drugom korom. Ponovite postupak, premažite koru uljem i vodom, pa uz ivicu premažite malo (oko 2 kašike) sitnog sira. Urolajte je i stavite u tepsiju, koju ste predhodno nauljili ili obložili pek papirom. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Rolnice sa sirom poslažite jednu do druge i presecite ih na krupnije komade. U činiji umutite jaja, so, mleko, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Smesu prelijte preko rolnica i ostavite ih pokrivene 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus