Kolači koji se ne peku su super leti, pogotovo kada vam se jede nešto slatko, a jednostavno i osvežavajuće. Ovaj kolač sa četiri različita fila će vas raspametiti već na prvi zalogaj, a priprema je nikad prostija. Pošto ne samo da je ukusan, nego i prelepo izgleda možete da ga služite i kada su neke proslave, npr. rođendana.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g margarina ili putera
- 120 ml soka od pomorandže
- 4 kašike nutele
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolade
Za drugi fil:
- 2 kesice šlaga sa ukusom vanile
- 200 ml hladnog mleka
Za deokraciju:
- rendana čokolada
Priprema:
U mleveni keks dodajte sok od pomorandže i istopljeni puter. Dobro sjedinite. Utisnite u kalup i premažite nutelom. Stavite u frižider. Mlečnu čokoladu istopite sa 50 ml slatke pavlake i ostavite da se ohladi. I belu čokoladu istopite sa 50 ml slatke pavlake. Preostalu slatku pavlaku umutite i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlečnu čokoladu i umutite, a u drugi deo istopljenu belu i umutite. Šlag umutite sa hladnim mlekom, pa rasporedite preko nutele. Preko premažite crni fil, a zatim i beli. Pospite rendanom čokoladom. Stavite u frižider da se stegne.
Izvor: Natašine slastice
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu