Kolači koji se ne peku su super leti, pogotovo kada vam se jede nešto slatko, a jednostavno i osvežavajuće. Ovaj kolač sa četiri različita fila će vas raspametiti već na prvi zalogaj, a priprema je nikad prostija. Pošto ne samo da je ukusan, nego i prelepo izgleda možete da ga služite i kada su neke proslave, npr. rođendana. 

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 120 g margarina ili putera
  • 120 ml soka od pomorandže
  • 4 kašike nutele

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake 
  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g bele čokolade

Za drugi fil:

  • 2 kesice šlaga sa ukusom vanile
  • 200 ml hladnog mleka

Za deokraciju:

  • rendana čokolada

Priprema:

U mleveni keks dodajte sok od pomorandže i istopljeni puter. Dobro sjedinite. Utisnite u kalup i premažite nutelom. Stavite u frižider. Mlečnu čokoladu istopite sa 50 ml slatke pavlake i ostavite da se ohladi. I belu čokoladu istopite sa 50 ml slatke pavlake. Preostalu slatku pavlaku umutite i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlečnu čokoladu i umutite, a u drugi deo istopljenu belu i umutite. Šlag umutite sa hladnim mlekom, pa rasporedite preko nutele. Preko premažite crni fil, a zatim i beli. Pospite rendanom čokoladom. Stavite u frižider da se stegne. 

Izvor: Natašine slastice