Ledene poslastice su nam omiljene kada su vrućine, pogotovo ako se prave sa plazmom i čokoladom. Ovaj sladoled će vas oduševiti, pravi je porodični. Sastojci nisu skupi, a ako ne želite ne morate da dodajete suvo grožđe i orašaste plodove. Umesto kakaoa možete da koristite istopljenu čokoladu ili nutelu. Uživajte u krugu porodice u sladoledu koji će vam posle prvog zalogaja postati omiljeni.
Sastojci:
- 5 jaja
- 6 kašika šećera
- 20 g vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlaka
- 1 kašika kakao praha
- 150 g kekse
- 100 g lešnici, orasi, bademi
- 100 g suvog grožđa
Priprema:
Suvo grožđe prelijte vodom i ostavite 10 minuta da odstoji. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Kuvajte na pari uz konstatno mešanje. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Fil sa jajima kada se ohladi umutite, pa dodajte u smesu i sjedinite mikserom. Dodajte i pavlaku i opet umutite. Dodajte izlomljen plazma keks, pečene bademe, orahe i lešnike, kao i proceđeno suvo grožđe. Dobro promešajte, pa smesu podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte. U posudu sipajte prvo beli deo, a zatim i crni. Poravnajte i stavite u zamrzivač.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus