Omiljeni keks dodaje u smesu za sladoled i uživajte u najlepšoj ledenoj poslastici.

Ledene poslastice su nam omiljene kada su vrućine, pogotovo ako se prave sa plazmom i čokoladom. Ovaj sladoled će vas oduševiti, pravi je porodični. Sastojci nisu skupi, a ako ne želite ne morate da dodajete suvo grožđe i orašaste plodove. Umesto kakaoa možete da koristite istopljenu čokoladu ili nutelu. Uživajte u krugu porodice u sladoledu koji će vam posle prvog zalogaja postati omiljeni.
Sastojci:
- 5 jaja
- 6 kašika šećera
- 20 g vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlaka
- 1 kašika kakao praha
- 150 g kekse
- 100 g lešnici, orasi, bademi
- 100 g suvog grožđa
Priprema:
Suvo grožđe prelijte vodom i ostavite 10 minuta da odstoji. Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Kuvajte na pari uz konstatno mešanje. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte mleko i nastavite da mutite. Fil sa jajima kada se ohladi umutite, pa dodajte u smesu i sjedinite mikserom. Dodajte i pavlaku i opet umutite. Dodajte izlomljen plazma keks, pečene bademe, orahe i lešnike, kao i proceđeno suvo grožđe. Dobro promešajte, pa smesu podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte. U posudu sipajte prvo beli deo, a zatim i crni. Poravnajte i stavite u zamrzivač.
Izvor: Šerpica
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.