Ljubitelji čokoladnih poslastica će se oduševiti kada probaju ovu ledenu tortu. Potrebno vam je svega 4 sastojka i samo malo vremena i najlepša poslastica je na vašem stolu. Svaki zalogaj se topi u ustima, a uspeva svakome ko proba da napravi. Pošto osvežava idealna je kada su napolju visoke temeprature.
Sastojci:
- 270 g crne čokolade
- 500 g krem sira
- 100 g mlečne čokolade
- 30 g prženih badema
Priprema:
Crnu čokoladu otopite na pari. Sipajte u krem sir i sjedinite štapnim mikeserom ili mikserom. Ivice i dno kalupa malo premažite uljem, pa zalepite pek papir. Sipajte smesu i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Otopite mlečnu čokoladu na pari, pa pomešajte sa seckanim bademima. Izvadite kolač iz kalupa, pa premažite smesom od čokolade i badema. Vratite u frižider na 5-10 minuta da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus