Kada vam treba brzinski doručak ova pita je pravo rešenje. Sastojke samo pomešate i sipate u tepsiju u kojoj ste istopili mast. Ona joj daje poseban šmek, a kada se ispeče obavezno je pokrijte krpom jer se tako neće mrviti pri sečenju. Umesto speltinog i heljdinog brašna možete da koristite obično, a sir je po želji.
Sastojci:
- 1 puna kašika masti
- 4 jajeta
- 200 g brašna (speltino i heljdino)
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- sir po želji
Priprema:
U tepsiju stavite mast i ubacite u rernu da se istopi na 180°C. Dok se to greje, umutite jaja, brašno jogurt, vodu i prašak za pecivo. Kada to sjedinite dodajte izdrobljeni sir i promešajte. Sipajte u tepsiju u kojoj se mast istopila i vratite u rernu na 40 minuta. Izvadite, pa pokrijte krpom još 10 minuta da odmori, ali i da se ne mrvi kasnije pri sečenju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem