Kada vam treba brzinski doručak ova pita je pravo rešenje. Sastojke samo pomešate i sipate u tepsiju u kojoj ste istopili mast. Ona joj daje poseban šmek, a kada se ispeče obavezno je pokrijte krpom jer se tako neće mrviti pri sečenju. Umesto speltinog i heljdinog brašna možete da koristite obično, a sir je po želji. 

Sastojci:

  • 1 puna kašika masti
  • 4 jajeta
  • 200 g brašna (speltino i heljdino) 
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • sir po želji 

Priprema:

U tepsiju stavite mast i ubacite u rernu da se istopi na 180°C. Dok se to greje, umutite jaja, brašno jogurt, vodu i prašak za pecivo. Kada to sjedinite dodajte izdrobljeni sir i promešajte. Sipajte u tepsiju u kojoj se mast istopila i vratite u rernu na 40 minuta. Izvadite, pa pokrijte krpom još 10 minuta da odmori, ali i da se ne mrvi kasnije pri sečenju. 

Izvor: Stvar ukusa