Pita je uvek dobar izbor za doručak ili za večeru, ali ponekada poželimo neki malo drugačiji recept. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.
Tikvice su uvek poželjne na trpezi, bilo da su u musaki, pasti, grilovane ili pohovane. Retko ko će odoleti njihovom specifičnom ukusu. Ovog leta mnoge domaćice spremaju laganu pitu od tikvica i lisnatog testa. Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 2 tikvice
- 200 g svežeg sira
- 2 jajeta
- 2 kašike griza
- 2 čena belog luka
- 2 kašike parmezana
- so, biber
Priprema:
Tikvice operite, isecite na kolutiće, posolite i ostavite sa strane kako bi pustile višak vode, zatim ih obrišite papirnim ubrusom. Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom razvucite lisnato testo, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje. U posudi pomešajte sir, cela jaja, griz, beli luk i dodajte začine po ukusu, pa rasporedite ravnomerno po testu, a zatim posložite tikvice. Pecite u zagrejanon rerni na 170 stepeni oko 30 minuta. Par minuta pred kraj pečenja posipite parmezanom i ispecite do kraja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus