Počeo je Petrovdanski post, koji se još naziva i Petrovski post, a praktikuje se sve do Petrovdana koji se obeležava 12. jula. To je praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. On predstavlja spomen stradanja svetih apostola Petra i Pavla, koje se dogodilo u Rimu 67. godine nove ere.
Pošto je leto i sezona raznovrsnog voća i povrća, pa tako imate i veći izbor ako postite. Predlažemo da se ne uzdržavate od omiljenog povrća - tikvica - i da ih napravite u posnoj verziji.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 4 mlada luka
- 2-3 čena belog luka
- malo posnog tvrdog sira
- 1/2 glavice crnog luka
- 5 kašika griza
- 5 kašika brašna
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite sa strane nekih 10 minuta. Iscedite ih, pa dodajte sekcan mladi luk, beli luk, posni tvrdi sir, crni luk, sve ti iseckano na kockice. Zatim dodajte griz, brašno i posolite i pobiberite. Sjedinite sve, pa kašikom vadite smesu i pržite u vrelom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus