Svaka domaćica ima svoj tajni recept za dobru pitu sa mesom. Sa malo nedeva, puno, sa kora, bez, kako god, pite su jelo kojem niko ne može da odoli.
Ukoliko nemate puno vremena da stojite pored šporeta, onda je ovo idealan recept za vas. Ovo testo je pogodno za brzo spremanje pita, sa bilo kojim nadevom. Njegova priprema traje samo deset minuta, a rezultat koji dobijete je kao da ste uložili mnogo više truda.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 13 kašika brašna
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- pola čaše ulja
- so, biber
Priprema:
Očistite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate dok meso ne porumeni. Začinite po želji i ostavite da se prohladi. U činiju razbijte tri jajeta, dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje i sve varjačom izmutite. Podmažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte jedan deo smese, preko poređajte mleveno meso, pa prelijte sa ostatkom smese i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus