Kada želite nešto brzo i jednostavno, pita sa krompirom i tikvicama bez kora je odlično rešenje. Lako se pravi od par osnovnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće. Mladi luk i mocarela dodatno obogaćuju već ukusnu pitu. Poslužite za večeru ili doručak sa čašom jogurta. 

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 krompira
  • 4 jajeta
  • 120 ml ulja 
  • 1 šolja brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • peršun 
  • mladi luk
  • 150 g mocarele 

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite da stoji nekih 10 minuta. Krompir isto izrendajte. U posudi umutite jaja sa uljem, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte proceđeni krompir i tikvice. Promšajte i dodajte secakni mladi luk i začinksu papriku, mirođiju i so. Pleh obložite pek papirom i malo nauljite. Sipajte smesu i rasporedite. Poređajte mocarelu i pecite na 180°C oko sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa