Kada želite nešto brzo i jednostavno, pita sa krompirom i tikvicama bez kora je odlično rešenje. Lako se pravi od par osnovnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće. Mladi luk i mocarela dodatno obogaćuju već ukusnu pitu. Poslužite za večeru ili doručak sa čašom jogurta.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 krompira
- 4 jajeta
- 120 ml ulja
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- peršun
- mladi luk
- 150 g mocarele
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite da stoji nekih 10 minuta. Krompir isto izrendajte. U posudi umutite jaja sa uljem, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte proceđeni krompir i tikvice. Promšajte i dodajte secakni mladi luk i začinksu papriku, mirođiju i so. Pleh obložite pek papirom i malo nauljite. Sipajte smesu i rasporedite. Poređajte mocarelu i pecite na 180°C oko sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom