Pita sa krompirom od gotovih kora je toliko ukusna da će svi misliti da ste sami razvlačili kore. Priprema je prilično laka i jednostavna, tako da svako može da napravi. Treba samo propržiti luk, narendati krompir i filovati kore.
Sastojci:
- 8 listova tankih kora
- 2 velika krompira
- so, biber
- ulje
- 1 veća veza mladog luka
Priprema:
Luk iseckati na sitnije pa propržiti. Krompir očistiti pa izrendati. Dodati so, biber i pržen luk. Dobro izjednačiti. Tanke dve kore raširiti na sto pa sastaviti i malo da jedna kora prelazi preko druge. Nabacati rendani krompir svuda po korama ne puno, saviti ivice i uviti u rolnicu. Savijati rolnicu u male pitice. Ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i peći na 210 stepeni oko 45 minuta da lepo porumeni u zavisnoti od rerne.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus