Nema nišra lepše nego kada se kućom širi miris peciva. Kifle koje ste samo zamesili daleko su lepše i ukusnije od onih mekanih, a vi ćete uvek imato sveže pecivo bez veštačjig dodataka i aditiva.
Sastojci:
- 650 g brašna
- 350 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer, pa postepeno ulivajte mleko. Najbolje rukama umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmoti 20 minuta. Nakon toga testo premestite, pa ga ostavite još pola sata da nadođe. Kada je testo nadošlo, stavite ga na pobrašnavljenu površinu i podelite ga na dva dela, pa svaki deo na deset parčica. Oklagijom razvucite svaku jufku i onda urolajte tako da dobijete oblik kifle. Ređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kifle pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada budu gotove dok su još vruće možete da ih premažete sa malo putera ili margarina.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus