Ova slavska salata se sprema brzo pa je možete napraviti i na dan slave ukoliko vam ponestane drugih specijaliteta. Lagana je i zasitna, a biće odličan dodatak slavskoj trpezi. Ukoliko izbacite kuvana jaja može biti i posna, a takođe može da bude zamena za obrok.
- Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 šolja pirinča
- 2 kuvana jajeta
- 1 šolja kukuruza
- praziluk za ukrašavanje
Priprema:
Pirinač skuvajte, kao i jaja i kukuruz. Tunjevinu ocedite. Uz pomoć obruča koji se skida ili u providnoj činiji ređajte pirinač (po želji začinite), tunjevinu, pirinač, kukuruz šećerac pa rendana kuvana jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus