Ova slavska salata se sprema brzo pa je možete napraviti i na dan slave ukoliko vam ponestane drugih specijaliteta. Lagana je i zasitna, a biće odličan dodatak slavskoj trpezi. Ukoliko izbacite kuvana jaja može biti i posna, a takođe može da bude zamena za obrok.
- Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 šolja pirinča
- 2 kuvana jajeta
- 1 šolja kukuruza
- praziluk za ukrašavanje
Priprema:
Pirinač skuvajte, kao i jaja i kukuruz. Tunjevinu ocedite. Uz pomoć obruča koji se skida ili u providnoj činiji ređajte pirinač (po želji začinite), tunjevinu, pirinač, kukuruz šećerac pa rendana kuvana jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem