Kada kažemo svečana salata obično pomislimo na mimozu ili rusku, jer su one najzastupljenije na našim trpezama. Međutim, zašto ne biste probali nešto malo drugačije i za slavu ove godine iznenadili ukućane i goste novim receptom. Izađite iz svoje zone komfora i pripremite recept koji vam donosimo u nstavku.
- Sastojci:
- 3-4 kuvana krompira
- 300-350 g pilećih prsa
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 3 kuvana jajeta
- 130 g kačkavalja
- 3 kisela krastavca
- majonez
Priprema:
Krompir i jaja najpre skuvajte. Pileća prsa isecite na kockice, kao i krastavce i krompir. Na dno činije za serviranje stavite krompir i pospite majonezom. Zatim pileća prsa, majonez, krastavci pa majonez. Potom rendana jaja, majonez, kukuruz, pa majonez. Završite rendanim kačkavaljem pa odložite u frižider na bar 2 sata. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus