Slave su odličan povod da domaćice izraze svoju kreativnost kako u pripremi jela, tako u njihovom dekorisanju. Obično domaćice najviše vremena poklanjaju predjelu i pripremaju različite rolate, pite, slane torte, kuglice i salate. U nastavku pročitajte recept za jednu slavku salatu, koja ne samo da izgleda dekorativno, već je i fenomenalnog ukusa.

  • Sastojci:
  • 250 g mariniranih pečuraka
  • pola kašičice soli
  • malo šećera
  • 2-3 kuvane šargarepe
  • 70 g kačkavalja
  • 4 jajeta
  • 1 jabuka
  • 1 crni luk
  • 300 g piletine (pečene ili kuvane)
  • 150 g majoneza
  • 2 kašike sirćeta
  • Za dekoraciju:
  • 1 šargarepa 
  • 1 mala cvekla
  • peršun 

Priprema:

Crni luk iseckajte na sitno, prebacite u činiju pa ga posolite, pošećerite, sipajte sirće i jednu čašu vrele vode. Promešajte i ostavite da stoji sa strane dok se voda ne ohladi. Zatim procedite luk i pomešajte ga sa seckanom piletinom koju ste prethodno ili skuvali ili ispržili. Na tanjiru za serviranje od ove smese formirajte oblik kvadrata. Pospite majonezom pa stavite seckane pečurke. Ponovo majonez pa rendana kuvana šargarepa. Opet majonez pa rendana jabuka, pa majonez. Zatim kuvana jaja razdvojite na belanca i žumanca, pa žumanca izrendajte i pomešajte sa rendanim sirom. Stavite kao naredni sloj. Pospite celu salatu majonezom i ukrasite rendanim belancima sa svih strana. Od cvekle napravite ružu, a od sirove šargarepe traku za poklon kao što je prikazano u videu. Na kraju ukrasite peršunom i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE