Salatesu najzahvalnije za pripremu jer su odličan prilog uz neko meso, mogu da zamene obrok, ali isto tako i kao predjelo da ulepšaju svaku svečanu trpezu. Svake godine domaćice se potrude da za slavu pored onih najpoznatijih salata, kao što su ruska i mimoza, naprave i neku zanimljivu. Možda deluju komplikovano, ali kada krenete da pravite shvatite kako su poprilično jednostavne. Predlažemo da za predstojeću slavu isprobajte pileću salatu sa krompirom i sirom. Jeftini sastojci, laka priprema i fantastičan ukus će vas na prvu oduševiti, kao i goste.
- Sastojci:
- 250 g krompira
- 100 g tvrdog sira
- 300 g pilećeg filea
- 200 g pavlake
- 200 g feta sira
- 3 paradajza
- 1 svež krastavac
- zelena salata
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite. Prethodno ga posolite i pobiberite. Krompir skuvajte. Na tacnu stavite obruč, pa utisnite krompir koji ste izrendali. Zatim premažite fetom koju ste izblendirali sa pavlakom. Sledeći sloj je meso, pa opet premažite fetom sa pavlakom. Zatim pospite rendanim sirom. Pola krastavca isecite na sitne trake i procedite vodu. Preko sira premažite majonez i poređajte krastavac. Zatim i paradajz iseckajte, procedite i poređajte preko krastavca. Premažite pavlakom i fetom i malo protresite da se sve sjedini. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Ukrasite presotalim krastavcem, paradajzom i zelenom salatom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus