Teleća čorba, pored supe sa rezancima i knedlama predstavlja klasik koji se obično služi na slavama između predjela i glavnog jela. Obično smo najbolju teleću čorbu jeli u kafanama, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju. Neka vaša slavska trpeza ove godine odiše izobiljem i najlepšim specijalitetima.
- Sastojci:
- 600 g teletine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- suvi začin, biber, lovorov list, peršun
- Zaprška:
- 4 kašike brašna
- 180 ml ulja
Priprema:
Iseckajte luk i šargarepu pa propržite. Dodajte teletinu iseckanu na kockice pa dinstajte dok se ne uprži. Potom nalijte vodu i dodajte začine. Poklopite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. po potrebi nalivati vodu. Na kraju zapržiti i staviti peršun.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus