Teleća čorba, pored supe sa rezancima i knedlama predstavlja klasik koji se obično služi na slavama između predjela i glavnog jela. Obično smo najbolju teleću čorbu jeli u kafanama, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju. Neka vaša slavska trpeza ove godine odiše izobiljem i najlepšim specijalitetima.

  • Sastojci:
  • 600 g teletine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • suvi začin, biber, lovorov list, peršun
  • Zaprška:
  • 4 kašike brašna
  • 180 ml ulja

Priprema:

Iseckajte luk i šargarepu pa propržite. Dodajte teletinu iseckanu na kockice pa dinstajte dok se ne uprži. Potom nalijte vodu i dodajte začine. Poklopite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. po potrebi nalivati vodu. Na kraju zapržiti i staviti peršun.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE