Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati potreban ukus i jačinu.
Sastojci:
500 g telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom, pa naliti oko 2 l vode. Napraviti i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem