Slavske salate su poslednjih godina postale pravi hit na trepzama. Domaćice se utrkuju čija će salata biti bogatija i lepše ukrašena. Kako biste i vi ove godine pokazali svoje kulinarsko umeće za Aranđelovdannapravite ovu salatu i svi gosti će zaboraviti na rusku i mimozu. Odlično ide uz pite i proje, a li i uz pečenje.
- Sastojci:
- 250 g kuvane govedine (ili mesa po izboru)
- 3 kisela krastavca
- 3 čena belog luka
- 3 - 4 kuvana jajeta
- 130 g oraha
- majonez
Priprema:
Meso skuvajte i sitno ga iseckajte. Orahe sameljite, krastavčiće izrendajte, kuvana jaja iseckajte sitno. Na tanjir stavite pokretni obruč kako bi se salata lepše oblikovala. Ređanje: Meso, majonez, kiseli krastavci, majonez, kuvana jaja, majonez, orasi. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite po želji.
cm
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem