Slavske salate su poslednjih godina postale pravi hit na trepzama. Domaćice se utrkuju čija će salata biti bogatija i lepše ukrašena. Kako biste i vi ove godine pokazali svoje kulinarsko umeće za Aranđelovdannapravite ovu salatu i svi gosti će zaboraviti na rusku i mimozu. Odlično ide uz pite i proje, a li i uz pečenje.

  • Sastojci:
  • 250 g kuvane govedine (ili mesa po izboru)
  • 3 kisela krastavca
  • 3 čena belog luka 
  • 3 - 4 kuvana jajeta
  • 130 g oraha 
  • majonez 

Priprema:

Meso skuvajte i sitno ga iseckajte. Orahe sameljite, krastavčiće izrendajte, kuvana jaja iseckajte sitno. Na tanjir stavite pokretni obruč kako bi se salata lepše oblikovala. Ređanje: Meso, majonez, kiseli krastavci, majonez, kuvana jaja, majonez, orasi. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite po želji.

cm 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE