Slavske salate su poslednjih godina postale pravi hit na trepzama. Domaćice se utrkuju čija će salata biti bogatija i lepše ukrašena. Kako biste i vi ove godine pokazali svoje kulinarsko umeće za Aranđelovdannapravite ovu salatu i svi gosti će zaboraviti na rusku i mimozu. Odlično ide uz pite i proje, a li i uz pečenje.
- Sastojci:
- 250 g kuvane govedine (ili mesa po izboru)
- 3 kisela krastavca
- 3 čena belog luka
- 3 - 4 kuvana jajeta
- 130 g oraha
- majonez
Priprema:
Meso skuvajte i sitno ga iseckajte. Orahe sameljite, krastavčiće izrendajte, kuvana jaja iseckajte sitno. Na tanjir stavite pokretni obruč kako bi se salata lepše oblikovala. Ređanje: Meso, majonez, kiseli krastavci, majonez, kuvana jaja, majonez, orasi. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite po želji.
cm
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus