Od mlevenog mesa se spremaju razni specijaliteti, a faširane šniclespadaju u omiljenije. Većina zemalja ima svoj recept i neke tajne sastojke koje dodaju u faširane šnicle, a mi vam danas predlažemo da ih napravite kao Rumuni. Ono umesto prezli dodaju hleb namočen u mleko i propržene začine, a sve to ih čini neverovatno sočnim.
- Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 150 g hleba
- 150 ml mleka
- 50 g putera
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 veza peršuna
- 1 jaje
Priprema:
Hleb iseckajte, pa potopite u mleko. Sitno iseckajte crni luk, pa propržite na istopljenom puteru. Dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, a onda dodajte i senf. Posolite i pobiberite i promešajte. Kratko pržite, pa sklonite sa šporeta. Mleveno meso stavite u posudu, pa dodajte luk sa začinima, hleb i jaje. Dobro sjedinite smesu. Pleh obložite pek papirom, pa malo nauljite, a zatim nakvasite ruke, pa od dobijene smese oblikujte malo veće faširane šnicle. Premažite ih uljem i pecite na 180°C oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem