Od mlevenog mesa se spremaju razni specijaliteti, a faširane šniclespadaju u omiljenije. Većina zemalja ima svoj recept i neke tajne sastojke koje dodaju u faširane šnicle, a mi vam danas predlažemo da ih napravite kao Rumuni. Ono umesto prezli dodaju hleb namočen u mleko i propržene začine, a sve to ih čini neverovatno sočnim. 

  • Sastojci:
  • 1 kg mešanog mlevenog mesa 
  • 150 g hleba 
  • 150 ml mleka 
  • 50 g putera 
  • 2 crna luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika senfa 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 jaje 

Priprema: 
Hleb iseckajte, pa potopite u mleko. Sitno iseckajte crni luk, pa propržite na istopljenom puteru. Dodajte mleveni beli luk i seckani peršun, a onda dodajte i senf. Posolite i pobiberite i promešajte. Kratko pržite, pa sklonite sa šporeta. Mleveno meso stavite u posudu, pa dodajte luk sa začinima, hleb i jaje. Dobro sjedinite smesu. Pleh obložite pek papirom, pa malo nauljite, a zatim nakvasite ruke, pa od dobijene smese oblikujte malo veće faširane šnicle. Premažite ih uljem i pecite na 180°C oko pola sata. 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa