Dobrih ideja za ručaknikad dosta, a naš današnji predlog će vam se garantovano dopasti. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte ovaj sa mlevenim mesom i kupusom koji se pravi jednostavnije od originala. Kombinacija sastojaka je čarobna, tako se dobro uklapaju i kombinuju, da će ovaj ručak oduševiti sve, čak i decu. A naš savet je da poslužite samo sa hlebom. 

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa 
  • 150 g pečuraka 
  • 150 g čeri paradajza 
  • 250 ml paradajz sosa 
  • 450 g kupusa 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 

Priprema: 
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, a onda dodajte i sitno seckani crni luk i pržite još nekih minut. Zatim dodajte mleveni beli luk, a nakon toga i rendanu šargarepu. Opet pržite par minuta, pa dodajte seckane pečurke. Začinite po želji i dobro promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke i paradajz sos. Dobro promešajte i krčajte 5-10 minuta, a zatim dodajte i rendani kupus (ili isečen na trake). Lepo promešajte, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthyfood.addiction Teletina iz rerne

Izvor: Stvar ukusa