Piletinu najčešće možemo da vidimo posluženu na srpskoj trpezi, a osim što spada u jeftinije meso, ona se i brzo priprema. Ovog puta vam donosimo recept za najsočnije batake kakve možete da jedete u najskupljim restoranima, a priprema je nikad jednostavnije. Sve što treba da uradite kako bi bataci bili sočni jeste da ih premažete aromatičnim puterom, a onda i pečete u vinu. Uživajte u predivnom obroku!
- Sastojci:
- 4 bataka
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 šolje suvog belog vina
- 100g neslanog putera
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice svežeg lista ruzmarina
- 2 kašičice listova timijana
Priprema:
U posudi pomešajte puter sobne temperature, mleveni beli luk, seckani ruzmarin i timijan, a onda posolite i pobiberite. Podignite malo kožicu od mesa i premažite aromatičnim puterom, a onda ceo batak premažite aromatičnim puterom. Posolite batake i poređajte u tepsiju, pa sipajte vino. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta, a onda smanjite na 200°C i pecite još 50 minuta. Na svakih 10 minuta prelijte meso tečnošću.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem