Piletinu najčešće možemo da vidimo posluženu na srpskoj trpezi, a osim što spada u jeftinije meso, ona se i brzo priprema. Ovog puta vam donosimo recept za najsočnije batake kakve možete da jedete u najskupljim restoranima, a priprema je nikad jednostavnije. Sve što treba da uradite kako bi bataci bili sočni jeste da ih premažete aromatičnim puterom, a onda i pečete u vinu. Uživajte u predivnom obroku! 

  • Sastojci: 
  • 4 bataka 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/3 šolje suvog belog vina 
  • 100g neslanog putera
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice svežeg lista ruzmarina
  • 2 kašičice listova timijana

Priprema: 

U posudi pomešajte puter sobne temperature, mleveni beli luk, seckani ruzmarin i timijan, a onda posolite i pobiberite. Podignite malo kožicu od mesa i premažite aromatičnim puterom, a onda ceo batak premažite aromatičnim puterom. Posolite batake i poređajte u tepsiju, pa sipajte vino. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta, a onda smanjite na 200°C i pecite još 50 minuta. Na svakih 10 minuta prelijte meso tečnošću. 

BONUS VIDEO: 

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

Izvor: Stvar ukusa