Originalni recept za pilav dolazi iz Uzbekistana i oni ga prave sa jagnjetinom, a često dodaju i ljutu papričicu. Osim mesa razlikuje se i način obrade, jer ga oni krčkaju kao gulaš. Mi vam predlažemo da napravite domaćinsku srpsku verziju pilava sa piletinom, a recept je vrlo jednostavan.Redovno ovo jelo zalivajte bujonom, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 2 bataka sa karabatakom 
  • 2 krilca 
  • 400 g pirinča
  • 1 veza zeleni 
  • 1 crni luk 
  • 1 praziluk 

Priprema:
Crni luk presecite na pola, pa propržite na plotni. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni (šargarep, celer, pašaknat, peršun) i dodajte luk. Posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Zatim supu procedite, povrće možte da bacite, a meso stavite na tacnu. U tepsiju sipajte malo ulja, pa stavite opran pirinač. Pospite seckanim prazilukom, pa poređajte meso. Zalijte bujonom (voda u kojoj se kuvalo meso), pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko sat i po vremena. Kada vidite da je pirinač upio bujon, sipajte još. Uvek treba da ima dovoljno tečnosti. 

Izvor: Stvar ukusa