Originalni recept za pilav dolazi iz Uzbekistana i oni ga prave sa jagnjetinom, a često dodaju i ljutu papričicu. Osim mesa razlikuje se i način obrade, jer ga oni krčkaju kao gulaš. Mi vam predlažemo da napravite domaćinsku srpsku verziju pilava sa piletinom, a recept je vrlo jednostavan.Redovno ovo jelo zalivajte bujonom, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 krilca
- 400 g pirinča
- 1 veza zeleni
- 1 crni luk
- 1 praziluk
Priprema:
Crni luk presecite na pola, pa propržite na plotni. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni (šargarep, celer, pašaknat, peršun) i dodajte luk. Posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Zatim supu procedite, povrće možte da bacite, a meso stavite na tacnu. U tepsiju sipajte malo ulja, pa stavite opran pirinač. Pospite seckanim prazilukom, pa poređajte meso. Zalijte bujonom (voda u kojoj se kuvalo meso), pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko sat i po vremena. Kada vidite da je pirinač upio bujon, sipajte još. Uvek treba da ima dovoljno tečnosti.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus