U jedno od najjeftinijih mesa svakako spada piletina, a bataci su sočni i ukusni, pa su odličan predlog ako se spremate da roštiljate za Prvi maj. Ako ste ljubitelj pikantne hrane onda je naš predlog da isprobate i ovaj recept. Tajna je u preukusnoj marinadi koja se sastoji od osvežavajućeg jogurta, ljute papričice i aromatičnih začina.
- Sastojci:
- 4 bataka ili karabataka
- Za marinadu:
- 500 g grčkog jogurta
- 1/2 veze svežeg origana
- 3 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
Priprema:
U blender sipajte jogurt, origano, beli luk i očišćenu ljutu papričicu. Dobro izblnedirajte, pa premažite meso i pokrijte providnom folijom. Ostavite da marinira sat vremena u frižideru. Zatim meso stavite na roštilje i grilujte ga sa obe strane. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus