Od piletine mogu da se prave najraznovrsnija jela, a osim što je ukusna i cena je pristupačna. Danas vam predlažemo da za ručak napravite nikad sočnije batake u slatko kiselom sosu. Priprema je baš jednostavna, a ukus fantastičan. Možete da ih poslužite samo sa salatom, a možete i da spremite neki prilog. 

  • Sastojci:
  • 2 bataka ili karabataka, bez kostiju
  • 1/2 limuna
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • 15 g putera
  • mladi luk

Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa pobiberite, pospite šećerom, sipajte soja sos, pa dodajte mleveni beli luk i seckanim mladi. Prelijte sokom od limuna, pa lepo promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane po 5 minuta, pa dodajte puter i krčkajte još malo. Pred kraj dodajte preostalu marinadu i ostavite još minut, dva. Servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa