Od piletine mogu da se prave najraznovrsnija jela, a osim što je ukusna i cena je pristupačna. Danas vam predlažemo da za ručak napravite nikad sočnije batake u slatko kiselom sosu. Priprema je baš jednostavna, a ukus fantastičan. Možete da ih poslužite samo sa salatom, a možete i da spremite neki prilog.
- Sastojci:
- 2 bataka ili karabataka, bez kostiju
- 1/2 limuna
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka
- 15 g putera
- mladi luk
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa pobiberite, pospite šećerom, sipajte soja sos, pa dodajte mleveni beli luk i seckanim mladi. Prelijte sokom od limuna, pa lepo promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Ispržite meso sa obe strane po 5 minuta, pa dodajte puter i krčkajte još malo. Pred kraj dodajte preostalu marinadu i ostavite još minut, dva. Servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom