Piletina je izuzetno zdrava, a za pripremu jela može da se koristi bilo koji deo mesa. Belo meso je najpopularnije i postoji bezbroj recepata za pripremu, ali bataci su još sočniji i ukusniji, pogotovo ako ih napravite u ovako divnom sosu od senfa i slanine. Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom. 

  • Sastojci:
  • 1 kg bataka 
  • 150 g slanine 
  • 2 crna luka 
  • 1 kašičica timijana 
  • 6 čenova belog luka 
  • 3 kašike senfa 
  • 1 kašičica bibera u zrnu 
  • 1 kašika brašna 
  • 700 ml vode 
  • peršun
  • 2 lovorova lista 

Priprema:
Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa dobro utrljajte. Ispržite u zagrejanom tiganju koji ste malo nauljili, po 5 minuta sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckanu slaninu, a kada se i ona proprži izvadite je iz tiganja. Sipajte u isti seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dodajte mleveni beli luk, kada crni omekša i posle minut sipajte i senf. Pospite biber u zrnu i promešajte. Zatim dodajte brašno, promešajte i onda sipajte vodu. Vratite meso i slaninu, stavite lovorov list i poklopite.Kuvajte na niskoj temepraturi nekih 45 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE