Ako ste umorni ili samo nemate vremena da pravite ručak, a želite nešto ukusno, naš predlog subataci sa pečurkama. Sočno meso gotovo je za manje od pola sata, a odmah imate spreman i prilog. Ako želite možete da poslužite i sa sezonskom salatom, a toliko je lako da uspeva i početnicima u kuhinji. 

  • Sastojci:
  • 4 bataka ili karabataka
  • 30 g putera 
  • 400 g pečuraka 
  • 1 veza peršuna 
  • maslinovo ulje 
  • 2 čena belog luka 

Priprema: 
Skinite kožicu i kosti mesu, pa posolite i pobiberite. Propržite na malo maslinovog ulja. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte puter i seckane pečurke. Kada se proprži dodajte peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Vratite meso i ostavite još 5 miunuta na šporetu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE