NIjedan roštilj ne može da prođe bez ćevapa. Ovo popularno jelo od mlevenog mesa je toliko ukusno, a baš se lako pravi. Kod kuće nemate prikliku da ih pečete na roštilju, a bolji od prženja su ovi pečeni u rerni. Još je bolje kada ih umotate u slaninu. Napravite ovaj pravi gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati. Poslužite sa vrućim somunom.
- Sastojci:
- 1 tost hleb
- 30 ml mleka
- 1 crni luk
- 300 g mlevenog mesa
- peršun
- 200 g slanine
Priprema:
Hleb prelijte mlekom, ostavite 5 minuta, pa stavite u blender zajedno sa crnim lukom. Dobro izblendirajte, pa dodajte dobijenu smesu u mleveno meso. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i dobro sjedinite. Oblikujte manje ćevape, pa urolajte u slaninu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus