NIjedan roštilj ne može da prođe bez ćevapa. Ovo popularno jelo od mlevenog mesa je toliko ukusno, a baš se lako pravi. Kod kuće nemate prikliku da ih pečete na roštilju, a bolji od prženja su ovi pečeni u rerni. Još je bolje kada ih umotate u slaninu. Napravite ovaj pravi gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati. Poslužite sa vrućim somunom

  • Sastojci:
  • 1 tost hleb 
  • 30 ml mleka
  • 1 crni luk 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • peršun
  • 200 g slanine 

Priprema: 
Hleb prelijte mlekom, ostavite 5 minuta, pa stavite u blender zajedno sa crnim lukom. Dobro izblendirajte, pa dodajte dobijenu smesu u mleveno meso. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i dobro sjedinite. Oblikujte manje ćevape, pa urolajte u slaninu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE