NIjedan roštilj ne može da prođe bez ćevapa. Ovo popularno jelo od mlevenog mesa je toliko ukusno, a baš se lako pravi. Kod kuće nemate prikliku da ih pečete na roštilju, a bolji od prženja su ovi pečeni u rerni. Još je bolje kada ih umotate u slaninu. Napravite ovaj pravi gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati. Poslužite sa vrućim somunom.
- Sastojci:
- 1 tost hleb
- 30 ml mleka
- 1 crni luk
- 300 g mlevenog mesa
- peršun
- 200 g slanine
Priprema:
Hleb prelijte mlekom, ostavite 5 minuta, pa stavite u blender zajedno sa crnim lukom. Dobro izblendirajte, pa dodajte dobijenu smesu u mleveno meso. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i dobro sjedinite. Oblikujte manje ćevape, pa urolajte u slaninu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u rerni na 190°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem