Pileći paprikaš je jedno od najpopularnijih srpskih jela, a pravi se od belog mesa i krompira. Isprobajte i mađarski paprikaš koji se za razliku od našeg ne kuva, nego se peče. Sprema se od bataka u predivnom sosu od paradajza, bujona i pavlake, a obično se služi sa makaronama

  • Sastojci:
  • 4 bataka 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike slatke paprike (može i ljute ili pomešano)
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 1 šolja pilećeg bujona 
  • 3/4 šolje pavlake
  • makarone

Priprema:
Batake posolite i pobiberite sa obe strane, pa lepo nauljite. Propržite na ulju i puter ( 2 kašike) sa obe strane nekih 5-7 minuta. Izvadite batake iz tiganja, pa dodajte u isti sitno seckani crni luk, a kada on omekša i sitno seckani beli luk. Kada se uprži sklonite sa šporeta i dodajte slatku papriku i brašno, pa lepo promešajte. Vratite na šporet, pa sipajte paradajz sos i bujon (kocku supe rastvorite u vreloj vodi). Lepo promešajte i vratite batake, prelijte ih sosom, pa prebacite u rernu na 200°C oko 20-25 minuta. Za to vreme skuvajte makarone, procedite ih pa dodajte puter (1 kašika). Mešajte dok se ne sjedini sa makaronama. Izvadite meso iz tiganja ponovo, pa dodajte pavlaku i promešajte.Opet vratite meso i prelijte ga sosom, pa servirajte sa makaronama. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE