Za Prvi maj ljudi obično odlaze u prirodu i tamo uživaju u druženju sa porodicom i prijateljima, kao i roštiljanju. Mi vam predlažemo da isprobate i grilovane kotletekoji se premazuju aromatičnim puterom sa algama. Možda vam je kombinacija malo čudna, ali meso će zaista biti nikad sočnije i ukusnije, a priprema nije nimalo komplikovana. Ovako pripremljeno meso preporučuju i profesionalni kuvari. 

  • Sastojci: 
  • 4x300 g goveđih kotleta
  • maslinovo ulje
  • 250 g neslanog putera
  • 2 lista nori algi
  • 10 g đumbira
  • 3 čena belog luka
  • 1 limun
  • 1/2 veze peršuna 

Priprema:
Kotlete stavite na pleh i popraskajte maslinovim uljem. Začinite i premažite svuda. Pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne krenete da grilujete.Puter sobne temperature dobro izblendirajte, nekih 10 minuta, pa dodajte rendani đumbir, mleveni beli luk, seckane alge, rendanu koricu limuna i seckani peršun. Začinite po želji i dobro promešajte. Prebacite u posudu i ostavite na sobnoj temperaturi. Grilujte kotlete 5-6 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i grilujte još 4-5 minuta sa druge strane. Ostavite 5 minuta, a zatim stavite kotlete na tanjir i premažite puterom. Poslužite odmah.

Izvor: Stvar ukusa