Za Prvi maj ljudi obično odlaze u prirodu i tamo uživaju u druženju sa porodicom i prijateljima, kao i roštiljanju. Mi vam predlažemo da isprobate i grilovane kotletekoji se premazuju aromatičnim puterom sa algama. Možda vam je kombinacija malo čudna, ali meso će zaista biti nikad sočnije i ukusnije, a priprema nije nimalo komplikovana. Ovako pripremljeno meso preporučuju i profesionalni kuvari.
- Sastojci:
- 4x300 g goveđih kotleta
- maslinovo ulje
- 250 g neslanog putera
- 2 lista nori algi
- 10 g đumbira
- 3 čena belog luka
- 1 limun
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Kotlete stavite na pleh i popraskajte maslinovim uljem. Začinite i premažite svuda. Pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne krenete da grilujete.Puter sobne temperature dobro izblendirajte, nekih 10 minuta, pa dodajte rendani đumbir, mleveni beli luk, seckane alge, rendanu koricu limuna i seckani peršun. Začinite po želji i dobro promešajte. Prebacite u posudu i ostavite na sobnoj temperaturi. Grilujte kotlete 5-6 minuta sa jedne strane, a zatim okrenite i grilujte još 4-5 minuta sa druge strane. Ostavite 5 minuta, a zatim stavite kotlete na tanjir i premažite puterom. Poslužite odmah.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus