Ljubitelji mesa će biti oduševljeni pripremom ovog recepta. Potrebna su vam svega četiri sastojka, a ono štoteletinu čini neverovatno sočnim i ukusnim je pečenje na puteru. Kratko ispecite i u rerni, a zatim dodajte kotlete u beli sos od parmezana i pavlake za kuvanje. NIje potreban nikakav prilog, a ako želite možete salatu da servirate.
- Sastojci:
- 3 teleća kotleta
- puter
- 2 kašike parmezana
- 1 mala pavlaka za kuvanje
Priprema:
Kotlete posolite i pobiberite sa obe strane. u tiganju istopite puter i kad malo potamni dodajte meso. Pecite 10 minuta bez okretanja. Vatrostalnu posudu premažite puterom i poređajte kotlete, ali tako da strana koja je pečena u tiganju bude okrenuta na gore. Pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Za to vreme u tiganju opet istopite malo putera i sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne krene da vri, a povremeno promešajte da ne zagori. Zatim posolite i pobiberite, pa dodajte kotlete i sok koji su pustili. Promešajte i prelijte preko kotleta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus