Ljubitelji mesa će biti oduševljeni pripremom ovog recepta. Potrebna su vam svega četiri sastojka, a ono štoteletinu čini neverovatno sočnim i ukusnim je pečenje na puteru. Kratko ispecite i u rerni, a zatim dodajte kotlete u beli sos od parmezana i pavlake za kuvanje. NIje potreban nikakav prilog, a ako želite možete salatu da servirate. 

  • Sastojci: 
  • 3 teleća kotleta
  • puter 
  • 2 kašike parmezana
  • 1 mala pavlaka za kuvanje 

Priprema:
Kotlete posolite i pobiberite sa obe strane. u tiganju istopite puter i kad malo potamni dodajte meso. Pecite 10 minuta bez okretanja. Vatrostalnu posudu premažite puterom i poređajte kotlete, ali tako da strana koja je pečena u tiganju bude okrenuta na gore. Pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Za to vreme u tiganju opet istopite malo putera i sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne krene da vri, a povremeno promešajte da ne zagori. Zatim posolite i pobiberite, pa dodajte kotlete i sok koji su pustili. Promešajte i prelijte preko kotleta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE