Pileći file iz rerne sa kiselim krastavčićima biće vaš novi omiljeni obrok čim ga prvi put budete probali. Ukusno, sočno i nežno meso premazano senfom i majonezom pa zapečeno sa sirom. Ovu piletinu možete poslužiti i u svečanim prilikama kada vam dođu gosti. 

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea
  • so, biber
  • 1 crni luk
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kisela krastavčića
  • 50-80 g kačkavalja

Priprema:

Pileći file isecite na tanke šnicle. Stavite ih na podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. U jednoj posudi pomešajte senf i majonez pa svaki file premažite. Odozgo stavite seckan luk i na kolutove seckane krastavčiće i pospite renadnim sirom. Pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE