Pileći file iz rerne sa kiselim krastavčićima biće vaš novi omiljeni obrok čim ga prvi put budete probali. Ukusno, sočno i nežno meso premazano senfom i majonezom pa zapečeno sa sirom. Ovu piletinu možete poslužiti i u svečanim prilikama kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- so, biber
- 1 crni luk
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- 2 kisela krastavčića
- 50-80 g kačkavalja
Priprema:
Pileći file isecite na tanke šnicle. Stavite ih na podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite. U jednoj posudi pomešajte senf i majonez pa svaki file premažite. Odozgo stavite seckan luk i na kolutove seckane krastavčiće i pospite renadnim sirom. Pecite 35 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus